-- Alle -- Alle vedlegg Arkiv Årsmøte - referat Diverse referat - 2020 Diverse referat - 2021 Diverse referat - 2022 Diverse referat - 2023 Diverse referat - 2024 Dugnad Havnestyre SLV
Årsberetning for 2018/2019 Svennevikheia/Lussevika Velforening
SLV  |   |  691  |  A+ | a-

 

1. GENERELT

 

Vellets virksomhet

Velforeningens formål er å ivareta medlemmenes interesser i forhold til utbygger, grunneier og offentlige myndigheter, samt delta i drift av fellesanlegg.

 
Vellets oppgaver

Bidra til drift av fellesanlegg, herunder tekniske anlegg; vei, vann og avløp med tilhørende tekniske installasjoner, parkeringsplasser/båtopplagsplasser, båtplasser, forsikringer av fellesanlegg o.l. Arrangere fellesaktiviteter for vellets medlemmer, herunder en årlig sommerfest i tilknytning til årsmøtet.

 

2. AKTIVITETER

 

Følgende aktiviteter er blitt utført i 2018/2019:

  • Sommerfest i juli 2018
  • Høst- og flere vårdugnader avholdt
  • Facebook side for Lussevika velforening opprettet

 

Styrets aktiviteter i samme periode:

  • 4 styremøter avholdt
  • To koordineringsmøter med grunneier
  • Tatt initiativ til å rydde opp i uklare forhold i havna sammen med havnestyret
  • Befaring av veg for asfaltering og reparasjon med TT og LG
  • Informasjon er sendt ut og i tillegg lagt ut på ”Geir sin hjemmeside.”
  • Vedlikehold og oppdatering av medlemsliste
  • Utarbeidet og fått godkjent regnskapet for 2018
  • Oppfølging av budsjett og regnskap 2019, inklusive ajourføring av medlemskontingenter, og andre utestående fordringer.
  • Utarbeidet budsjett for 2020

·         Undersøkt mulig fibernett for TV og data

·         Oppfølging mot Lindesnes Gårdsutvikling (LG)

·         Oppfølging mot Lindesnes kommune, steinbruddet og nye reguleringsplaner

·         Ferdigstillelse av ball-binge inkl. avklaring med LG og søknad om tilskudd

·         Etablering av sandvolleybane inkl. avklaring med LG og søknad om tilskudd

 

 

3. MEDLEMMER

Pr dato er det 133 registrerte medlemmer i vellet, hvorav noen har flere eiendommer. Flere hytter er under bygging, et sted mellom 130 og 140 enheter er tilknyttet og bruker veien.

 

4. MEDLEMSKONTINGENTEN

 

Medlemskontingent for 2019 var kr. 3000. Styret foreslår ingen endringer for dette for 2020. Kontingenten følger kalenderåret. Hvert år med forfall 31. januar.  Styret, ved kasserer, har utført et omfattende arbeid med å drive inn utestående kontingenter basert på oppdaterte medlemslister. Velforeningen har per 02. juli 2019 kr 18 000 i utestående fordringer hos vellets medlemmer.

 

Medlemslisten er oppdatert og vi ser at medlemmene er blitt flinkere til å melde fra om adresseendringer og salg av eiendommer. Vi har fortsatt ikke en fullgod rutine for innmelding av nye medlemmer, hvor vi er avhengig av utbyggere og eiendomsmeglere.

 

5. STATUS REGULERINGSPLAN(ER)

 

Det er blitt utført omfattende byggeaktivitet i Lussevika også i løpet av siste år.

Reguleringsarbeidet i området Øvre terrasse er i gang satt. Velforeningens styre og naboer i området er blitt informert på en grei måte og har deltatt på befaringer. Kommunen har hensyntatt flere av våre innspill. Saken følges løpende.

 

6. PUMPESTASJON OG SLAMAVSKILLER

 

Velforeningen dekker utgifter til strøm og drift av ny pumpestasjon.

 

7. BRØYTING

 

Vinteren vi har lagt bak oss var preget av moderate mengder snø. Det er styrets oppfatning at veivedlikeholdet om vinteren fungerer tilfredsstillende.  

 

Styret har avtale med Skeie Maskindrift om brøyting og strøing. Hovedpoenget i avtalen er at alle veier, inklusive stikkveger med mer enn to hytter, skal brøytes. Glatte veger skal også strøs. På grunn av en del bratte veier i Lussevika, tar Skeie Maskindrift forbehold om strøing dersom det vurderes som risikabelt. Vi oppfordrer medlemmene til selv å vurdere værmelding og føreforhold, slik at problematiske situasjoner kan unngås.

 

Vinterens kostnader for brøyting beløper seg til kr 79 375. Dette er inklusive kjøp av grus og etablering av «sandkasse». Andre veivedlikeholdskostnader (kantslåing og dugnad) utgjorde kr 57 094.

 

8. MEDLEMSLISTEN

 

Det er nå utarbeidet gode rutiner for å holde medlemslisten oppdatert. Vi er avhengige av info fra medlemmene om endringer. Minner om fellespostkasse; Lussevika og Svennevikheia velforening, hvor disse endringene kan meldes inn. Disse kan sendes til lussevika@gmail.com

 

9. INFO TIL MEDLEMMENE

 

Styret har en etablert link fra Geirs Hjemmeside: www.lussevika.com

Facebook side «Lussevika velforening» er også etablert for å kunne utveksle beskjeder rundt hendelser i feltet, dugnader og lignende.

Informasjon av typen ”nytt fra styret” sendes i tillegg ut til alle medlemmene via g-mail.

 

10. HAVNA

 

Havna består av i alt 5 brygger:

-          B1. Hoved bryggen som ligger framfor sjøbodene

-          B2. Fortsettelsen fra B1 (og gjestebrygga) inntil badeplassen

-          B3. Fra badeplassen og ut langs fjellet

-          F1. Flytebryggen nærmest B1

-          F2. Flytebryggen som ligger ytterst

Kaien på B1 er delt inn i tre eierskap. Nina Holmen eier kaia foran hennes 5 sjøboder + service bygget. De neste 11 sjøbodene (til knekken på kaia) eies med 1/11 del av sjøbodeierne og tilsvarende eierskap er det for resten av kaia. I tillegg eier hytteeierne sin båtplass.. Disse eiendommene er tinglyste.

 

Lindesnes Gårdsutvikling (LG) er grunneier og formell eier av B2 og B3 bryggene, gjestebrygga og flytebryggeanlegget. Den enkelte hytteeier eier sin båtplass med tilhørende uteliggere og eventuelle andre fortøynings anordninger. Eierskap til alle båtplasser bør være tinglyst og knyttet opp imot hytteeiendommen. Dette er pr i dag ikke fullt ut på plass. Her bør det vurderes om båtplasseierne også bør eie sin brøkdel av vedkommende brygger. Det vil sikre eierskap til utbedringer og reparasjoner. Dette må i tilfelle avklares samtidig med tinglysing.

 

Velforeningen har over lang tid hatt et havnestyre (HS) som tar seg av praktiske forhold i havna, finansiert av en egen kontingent (300 kr/år). Havnestyret har tatt seg av de tre B-bryggene og håndterer driften av havna (vann, strøm, forsikring etc.). Ansvar for drift av flytebryggene har ikke vært inkludert i havnestyret sitt mandat. Havnestyret er enig med LG om å sette opp en brannpost rett bak sjøbod nr 12. Det har vært og er fortsatt uklarheter med hensyn på hvilke plasser som eies av hvem både på B3 og på flytebryggene. De innerste plassene på B2 er ikke installert i henhold til riktig størrelse. Dette må utbedres.

 

Brygge B3 har store skader og kan ikke brukes før omfattende reparasjoner har funnet sted. Alternativt må deler av brygga bygges helt på nytt. Det er mulig å få noe forsikringspenger men kostnader utover dette må fordeles mellom de aktuelle båtplasseierne og grunneier. Dette kan hverken havnestyret eller SLV ta ansvar for.

Den 31.05.19 ble det avholdt et møte hvor 3 (av 4) fra havnestyret, 2 (av 5) fra velforeningsstyret + en representant for flytebryggene hadde møte med LG representert ved Espen Regevik. Det var enighet om å etablere en felles plan for å «ferdigstille» utestående aksjoner i havna. Målet er å få dette på plass i løpet av det kommende året og at vi fra neste årsmøte (juli 2020) kan ha et felles havnestyre som dekker alle de 5 bryggene.

 

Det er avtalt å ha et nytt møte hvor representanter fra havnestyret, velforeningens styre, TT og LG deltar like etter fellesferien.

 

Stormskader i havnen

Stormen i september 2018 gjorde omfattende skade på brygge og båter i havnen. 

Stormskadene ble rapportert til forsikringsselskapet If, og det ble avholdt befaring med takstmann helgen etter stormen. Ytterste del av brygge B1 (ved båtopptrekket) ble revet i stykker, «fendere» nederst på deler av brygge B1 ble revet av og flere av «dørkplankene» på brygge B2 ble knekt. I tillegg ble flere utrigger ødelagt.

 

Brygge B3 som burde ha vært reparert for flere år siden, noe som er blitt påpekt. Flere av opphengs punktene i fjellet var allerede før stormen knekt og deler av bryggen hang i løse luften. Det føltes ikke trygt å gå på bryggen. Forsikringsselskapet har likevel gått med på dekke noe av kostnadene for reparasjon av brygge B3.

 

Havnestyret har prøvd å innhente pris på reparasjon av B3, men snekker er kun villig å gjøre jobben på timebasis. Slik havnestyre vurderer saken er brygge B3 eiet av Lindesnes Gårdsutvikling og havnestyret vil ikke foreta seg noe på denne bryggen uten at LG er med. LG er kontaktet, med de mener at denne bryggen er båtplasseiernes ansvar.

 

Slik det ser ut i dag får vi dekket av If:

·         Hele reparasjonen av brygge B1

·         Utskiftning av plank i bryggedekket på brygge B2

·         Erstattet ødelagte utriggere

·         Erstattet de trekantlemmene som vi ikke klarte å redde opp fra sjøen.

·         Skader på 3 sjøboddører?

·         Delvis reparasjon av deler av brygge B3.

Det er verdt å merke seg at det er snakk om flere forsikringspoliser under disse skadene, hvor hver har en egenandel. Havnestyret har fått et forskudd fra IF som så langt dekker de utgiftene vi har hatt til erstatning av skadede utriggere og kranbil. Når alle utgifter er betalt, forsikringsselskapet har trukket sine egenandeler vet vi hvor mye havnestyret må dekke fra medlemskontingenten. Skader på båtene er ikke dekket under havneforsikringen og må dekkes under den enkelte båteiers båtforsikring.

 

11. KONTO FOR STORE UTGIFTER

 

Det ble på årsmøtet i 2012 besluttet å opprette en «konto for store utgifter» for å bygge opp igjen reserver for veivedlikehold og andre større utgifter. Uttak fra kontoen skal godkjennes av medlemmene etter årsmøtevedtak, alternativt etter tilbakemelding på felles-mail fra styret.

 

Utgiftene til etablering av ball-binge og sandvolley bane tas fra denne kontoen i samsvar med vedtak på de siste årsmøtene. En egen mail ble sendt ut fra styret for å informere om kostnadsbudsjett, finansiering og tilskudd. Styret fikk mange, og kun positive, tilbakemeldinger på dette initiativet og iverksatte utbyggingen basert på dette. Vi vil også benytte anledningen til å takke TT og LG som har bidratt med tilrettelegging og alt grunnarbeid for disse to anleggene.

 

Reparasjon av eksisterende asfalt er nå gjennomført. Asfaltering av områdene hvor bosscontainerne er utplassert er også gjennomført. Her deles kostnadene mellom LG og velforeningen. Denne kostnaden vil bli dekket inn fra kontoen for store utgifter.

 

Pr 02 juli 2019 har velforeninmgen følgende beløp på konti:

Brukskonto: Kr 412 473

Investerings konto: Kr 582 080

 

Basert på årets regnskapsstatus foreslår styret å overføre nye kr. 150.000 fra drifts konto til «konto for store utgifter» i løpet av 2019.

 

12. VEDTEKTER

 

Ingen endring av vedtekter siste år.

 

13. HANDLINGSPLAN

 

Det er ikke gjort oppdateringer på eksisterende handlingsplan for 2018-2021.

 

14.  MULIG FIBERNETT FOR TV OG DATA.

 

På årsmøtet i 2018 ble det vedtatt at styret skulle fortsette arbeidet med å utrede mulighetene for å etablere fibernett i hyttefeltet. Ca 80 av medlemmene skrev seg på en liste som mulig interessenter for et slikt prosjekt. Ole Berge har på vegne av styret stått for dette arbeidet.

Altifiber hadde saken til vurdering i 2 perioder i høst, og de konkludert like før jul med at hyttene ligge så spredt at de ikke kan delfinansiere leggingen av rør. De har utarbeidet et kart med anbefaling om hvor rørene bør legges. Dessuten har de tilbudt oss å holde rør og det tekniske som skal graves ned, og en rådgiver som kan veilede oss i prosessen.

På denne bakgrunn har vi innhentet pris på graving av grøftene. Altifiber har nå regnet ut hvor mange løpemeter vi må få lagt, dersom alle de 80 interessentene skal få lagt rør fram til sin tomt. Vi fikk nylig avklart hvor Lindesnes Gårdsutvikling As allerede har lagt rør (Bl.a. til Storheia), men til tross for dette har Altifiber beregnet at det behov for å legge 4800 meter med nye rør. Styret finner det vanskelig å organisere dette som en dugnad. Med den prisen som vi har innhentet vil dette koste ca 1,6 mill. I tillegg vil det komme noen kostnader til asfaltering der en må krysse asfaltert vei. Selv om hytteforeningen hadde tenkt å bidra, innser vi at kostnadene for den enkelte hytteeier vil bli så store, at mange av disse vil trekke seg. For i tillegg kommer jo også tilknytningsavgiften til Altifiber på kr. 6000, og kostnadene med å grave på egen tomt. Altifiber tok også forbehold om realisering av prosjektet hvis for mange interessenter faller i fra.

Vi har også vært i kontakt med Lindesnes Gårdsutvikling for å finne en felles løsning på finansieringen. De er interessert i prosjektet, men ser seg ikke i stand til å redde prosjektet med et vesentlig bidrag.

Med henvisning til at den tekniske utviklingen på dette området går så fort (bl.a. med 5G), er vi i styret også usikre på hvor lenge en vil trenge fiber til hyttene for å få bedre tilgang.

Anbefaling:

Når vi nå har fått avklart de totale kostnadene med prosjektet, er det styrets mening at dette prosjektet ikke lar seg gjennomføre på nåværende tidspunkt og legges derfor på is.

 

15.  OPPFØLGING VEDTATTE PROSJEKTER

 

a.   Investering i ball-binge og sandvolley bane.

Vi var i kontakt med kommunen og skal sende inn søknad om tippemidler. Ifølge kommuneadministrasjonen er vi garantert 50% av kostnadene (begrenset oppad til kr 300 000 for hvert anlegg) tildelt fra tippemidlene, basert på kommunens forhåndsgodkjenning av anlegget. Denne forhåndsgodkjenningen mottok vi fra kommunen for begge anleggene fredag 26.04.

 

Selve tippemiddelsøknaden (med dokumentasjon av utgifter) må sendes inn i løpet av 4. kvartal 2019 og midlene gjøres tilgjengelige i 2Q/ 3Q 2020. Det betyr at velforeningen må finansiere sin del av utbyggingen i 2019 og mottar 50% refusjon i 2020. Pr i dag er det ca 570 000 kr på investeringskontoen.

 

Regnestykket ser da slik ut:

Ball-binge med frakt       231 000

Kunstgress                       69 000

Tilleggsutstyr                  45 000 

Grunnarbeid                       LG

Verdi av dugnad               44 000

 

Det betyr at SLV må finansiere 345 000 kr i år og får tilbake 194 500 kr fra tippemidlene neste år. Netto utgift for SLV blir da 150 500 kr. 

 

Tilsvarende regnestykke for sandvolleybanen gir:

Sandvolleynett og stativ            13 375

Grunnarbeid og sand                      LG

Verdi av dugnad                          2 000

Her må SLV finansiere 13 375 kr i år og får tilbake 7 690 kr neste år. Netto utgift 5 680 kr. Tallene kan bli endret basert på endelig dokumentasjon av utgifter.

 

b.   Lekeplasser, oppgradering og vedlikehold.

Det er kjøpt inn 4 nye sittebenker hvorav to er plassert ved ball-bingen og to ved «stranda» i havna. Styret foreslår at vi neste år bruker litt midler til å oppgradere lekeplassene noe mer med installasjon av litt flere leke apparater. Dette vil vi komme tilbake til ved vårdugnaden i 2020. 

16. DUGNADER OG SOSIALE SAMMENKOMSTER

 

Sommerfest ble arrangert på tradisjonelt vis lørdag kveld etter årsmøtet.

 

Høstdugnaden ble brukt til en storstilt «skoging» og vi fikk fjernet betydelige mengder med både trær og kratt.

 

Vår/sommer dugnaden har ble oppdelt i flere runder tilpasset dugnadsarbeid på ball-binge, sandvolleybane og lekeplasser.

 

Sosialkomiteen stilte som vanlig med kaffe og kaker etter dugnadene, noe alle setter stor pris på. Takk til sosialkomiteen.

 

17. TRAFIKKREGLER

 

Husk å ferdes varsomt i feltet og respektere fartsgrenser og parkering forbudt skiltene. Styret har vurdert å legge inn flere temporære fartshumper hvis fartsgrensene ikke respekteres bedre enn i dag.

 

18. REVISOR.

 

Tone G. Egeland har vært revisor for velforeningen de siste årene. Hun ønsker nå å gi seg.

Stor takk til Tone for mange års innsats, først som kasserer og deretter som revisor.

 
I mangel av interne kandidater til å overta som revisor, vil styret i løpet av høsten engasjere en ekstern revisor.

 

19. VALGORDNING OG FORSLAG.

 

Velforeningens vedtekter er klare på at alle er pliktige til å akseptere valg til de forskjellige styrene og komiteene. Det er imidlertid best om dette skjer med frivillighet og lyst. Det er derfor etablert en ordning med valgkomite for å finne frem til kandidatforslag. Valgkomiteen har tradisjonen tro blitt ledet av velforeningsstyrets forrige leder som er Håkon Ørn.

 

Valgkomiteens forslag til nytt styre 2019/20 er som følger:

 

 Helge Hatlestad              Formann.      Velges for 1 år som formann
Anita Oftedal                  Kasserer       ikke på valg
Ole Berge                        Medlem        På valg, men har sagt ja til ett år til
Ole P. Thingbø                 Medlem        velges for 2 år
Oddbjørg Starrfelt          Medlem        velges for 2 år

Ulf Pettersen                                      går ut av styret
Tove Jespersen                                   går ut av styret

Sosialkomiteen og Havnestyret vil også orientere om aktuelle justeringer av bemanningen basert på innspill fra valgkomiteen.

 Styret har opprettet en liste over personer som har indikert at de kan ta en tørn, nå eller senere i styret, havnestyret og sosialkomiteen.

 Styret oppfordrer alle til å gi et vink til styremedlemmer eller valgkomitemedlemmer om at de kan være med, samt innen hvilket område og når det kan passe best.

 

Styret i Svennevikheia/ Lussevika Velforening pr, 05.07.2019

 

Helge Hatlestad      Tove Jespersen        Ulf Pettersen        Anita Oftedal

(styreleder)              (Kasserer)              (Styremedlem)       (Styremedlem)

 

Ole Berge                       

(Styremedlem)                

 

Top